FCV på Kulturkalaset i Göteborg

– uppläsningar, programsläpp och mingel – torsdag 18 augusti, stadsbibliotekets trappscen, kl 19 – 20

Nanna Johansson, Jenny Högström och Bengt Berg läser upp.

ProgramsläppHT16

Höstens välmatade litterära program – direkt från tryckpressarna – presenteras. Vi bjuder på ett glas!

Nanna Johansson är hyllad serieskapare och radiopratare. Hon romandebuterade 2014 med Drottningen av Ronnevik som handlar om en fiktiv småstad med luttrade lokalpolitiker, vilseledda invånare och ett pappersbruk som har sett sina bästa dagar. Nanna Johansson är nu aktuell med novellsamlingen Paradise, tio berättelser om obehagliga kvinnor nästan helt utan självinsikt

Författaren och litteraturkritikern Jenny Högströms senaste verk är den kritikerhyllade diktsamlingen En liten bok om kött och chark, som handlar om graviditet, ideologi och inbillning och om en tillblivelse som också inrymmer död. Hennes dikter är essäistiska, sakliga, flippade och skräckslagna och innehåller spår av politisk filosofi, bibelcitat, boskapsfantasier, aliens och kattungar.

Bengt Berg, ”handelsresande i nordiskt vemod”, är författare, poet och före detta riksdagsledamot. Han har skrivit ett stort antal diktböcker och hans nya, Dikter genom 40 år, omfattar mer än 600 sidor. Bengt Berg har bland annat fått Ferlinpriset där motiveringen var ”en poet med en särart som gränsar till egensinnighet” och 2015 utsågs han till Årets värmlänning.

Kl 18 – 19 på samma scen: Göteborgs litteraturhus med Malte Persson och Jila Mossaed som läser upp och samtalar med Jesper Brygger utifrån ETC-antologin Om detta sjunger vi inte ensamma.

__________________________________________________________________________________

Den litterära höstsäsongen dras traditionsenligt igång på Göteborgs Kulturkalas i mitten av augusti. Då släpper Författarcentrum Väst sitt Litterärt kalendarium för hösten och bjuder på uppläsningar, mingel och någonting att dricka.

Håll utkik i programmet för Kulturkalaset!

Höstsäsongen 2015 drog igång med programsläpp och uppläsningar på Göteborgs kulturkalas! Onsdag 12 augusti presenterade vi vårt Litterärt kalendarium hösten 2015 på Trappscenen på Stadsbiblioteket. Kvällen bjöd på uppläsningar av Martin Luuk, Anna Fock och Jörgen Lind.

Portratt_martin_luuk_fotograf-Maria-ôstlin_1_0_-2

Martin Luuk gästade Kulturkalaset och läste på vårt programsläpp 12 augusti 2015. Foto: Maria Östlin