Författardagen i Hässleholm 2016

 

Blå Pippi140910

Ge berättelserna vingar!
Torsdagen den 24 november 2016. 

Den elfte Författardagen tar fasta på det skrivna ordet: kraften att beröra, skapa magi, få läsaren att lära, reflektera och kanske även agera. Möt nio författare som skriver starka historier för unga och hör Sveriges läsambassadör dela med sig av metoder som får berättelserna att lyfta. Arbetet med barns och ungas läsning har aldrig varit viktigare – ta med dina kolleger och fyll på med inspiration och motivation! Välkommen till Författardagen i Hässleholm! Konferensen vänder sig till dig som arbetar på folk- och skolbibliotek och i F–9-skolor.

Välkommen till en inspirationsdag för dig som arbetar med barns och ungas läsning inom grundskolan.

ANMÄL DIG HÄR:
Klicka här för att komma direkt till anmälningsformulär och mer information.

Program 24 november 2016 för utskrift (pdf).

Var med på författardagens Facebooksida.

Författardagen i Hässleholm vill skapa ökad läsglädje och läsförståelse hos barn och unga genom inspiration, konkreta exempel och metoder för biblioteksanställda och pedagoger samt genom ett nära möte med författare och illustratörer. Konferensen är sedan 2005 etablerad på Hässleholms kulturhus som årlig återkommande mötesplats i södra Sverige

Författardagen i Hässleholm har som mål att:
–  sprida litteraturen i samhället och synliggöra författare, kända som okända.
– stimulera och uppmuntra förmedlare av litteratur för barn och unga. (Med förmedlare avses biblioteksanställda, pedagoger, författare, kulturarbetare och andra professionellt engagerade inom området.)
– bygga på samverkan mellan biblioteken, Författarcentrum och regionerna/länen i södra Sverige – Skåne, Blekinge, Kronoberg, Jönköping, Kalmar och Halland.

Presskontakt: Malin Stehn, mobil 0702-366333, projektledare för författardagen i Hässleholm, Författarcentrum Syd.

Konferensen ordnas i ett samarbete mellan Författarcentrum Syd, Kultur Skåne/Region Skåne, Kultur i Halland, Regionbibliotek Region Jönköpings län, Regionbiblioteket i Kalmar län, Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg och Hässleholms stadsbibliotek.