Fackbokens dag i Nässjö 2016

Äntligen dags för Fackbokens dag! 12 april 2016 på Kulturhuset Pigalle i Nässjö
Tema: Samhällsfrågor – språk, historia och samtidsdokumentation

fackbokens_dag_loggaSamhället står i ständig förändring. Den digitala utvecklingen och mångfalden av informationskanaler gör kunskap ytlig och flyktig. En sammanhållande länk i den första upplagan av Fackbokens dag är att belysa samhällsfrågor med fördjupning, tålamod och nyfikenhet. Språk, historia och samtidsdokumentation finns på programmet

Fackbokens dag är till för alla som vill ta del av nya fackböcker och möta författare som skriver fackböcker – eller sakprosa – som det också kallas.  Fackbokens dag vill ge fördjupning, insikter och inspirations för dig som arbetar som pedagog i skolan, på bibliotek, folkhögskolor, högskolor och universitet och inom folkbildningens område. Fackbokens dag vänder sig till alla läsare och till dig som fångats av ett speciellt ämne och själv skriver, kanske med en bok i tankarna.

Åtta författare berättade om sin senaste bok, och om skrivandet, varför de skriver om just det de skriver och vad de vill med författarskapet.

Läs referat från Fackbokens dag! (pdf)

Medverkande: Sara Lövestam • Bengt Fredriksson • Anders Rydell • Annette Rosengren • Folke Schimanski • Anna-Lena Lodenius • Lars Magnar Enoksen • Tomas Bannerhed • Konferencier: Anders Sundelin.

Program. Klicka här för att komma till programmet (pdf).

DELTAGARLISTA 120416

Datum: Tisdagen den 12 april 2016
Plats: Kulturhuset Pigalle i Nässjö
Adress: Mariagatan 2, ca 5 minuters promenad från stationen.
Deltagaravgift: 800 kr inkl frukostfralla, lunch och 2 x kaffe (640 kr + 25 % moms 160 kr).
Anmälan: Vi tar emot efteranmälningar till den 25 mars 2016. Obs! Anmälan är bindande.

Kontakt för anmälan och fakturafrågor: fackbokensdag@forfattarcentrum.net

Välkommen till Fackbokens dag!

Fackbokens dag är ett samarbete mellan Författarcentrum Syd, Sveriges Författarförbund och Minerva – sektionen för fackboksförfattare, Regionbibliotek Region Jönköpings län, Nässjö kommun – Kultur och fritidsförvaltningen, Sörängens Folkhögskola, Studieförbundet Vuxenskolan.