Bok & Bibliotek 2015 – Litteraturscenen

FCmonter B&B 2014_dutt_litenÖver hundra aktuella författare och översättare från hela landet framträdde på Författarcentrums och Författarförbundets gemensamma mötesplats Litteraturscenen på bok – och biblioteksmässan i Göteborg. Under fyra dagar pågick samtal, uppläsningar, intervjuer och debatter.

I den intilliggande montern fanns representanter från Författarcentrum och Sveriges Författarförbund för att svara på frågor.

1Bokm15_kedja

En 300 meter lång mänsklig kedja bildades i vår monter.

Manifestation
Efter ett upprop, startat av Författarförbundets ordförande Gunnar Ardelius, samlades under torsdagen 250 människor för att bilda en mänsklig kedja som ringlade sig över mässgolvet till temalandet Ungerns monter. Syftet med manifestationen var att protestera mot Ungerns hårda gränsbevakning och tillsammans stå upp för en human flyktingpolitik. Kedjan och dess deltagare tog sig sedan tillbaka till Författarförbundet och Författarcentrums monter och välkomnades av det årliga monterminglet.

Program för Litteraturscenen på Bok&Biblioteksmässan den 24-27 september 2015

1inredning_kfum

I år samarbetade vi med KFUM Göteborg som möblerade och dekorerade och med Kulturrådet som hade en författar- och översättarlounge i direkt anslutning till vår monter.

Författare Åsa Rosén

Barnboksförfattaren Åsa Rosén provsitter gungstol i loungen.

1taikonsdotter

Katarina Taikons dotter Angelica Ström signerar boken om Katitzi.

1sffpersoner

Två representanter från Sveriges Författarförbund: Anton Samuelsson och Sara Abdollahi.

1Bokm15_neneormes

Författaren Nene Ormes.

1Bokm15_khemirisignerar2

Signeringskö till Jonas Hassen Khemiri.

1skrivmaskin1mingelfolk 1Bokm15_publik